karen portret kleurKaren Dalman

Bekkenfysiotherapeut
Cursusleidster “Rondom Geboorte”
Aanwezig op maandag, dinsdag, woensdagochtend en donderdag.

Ik ben Karen Dalman, sinds 1989 werkzaam als fysiotherapeut en sinds 2011 geregistreerd bekkenfysiotherapeut. Lange tijd heb ik gewerkt in een particuliere praktijk in Amsterdam Zuid en nu sinds november 2010 werk ik  in gezondheidscentrum De Keyzer.

In de jaren dat ik werkzaam was als algemeen fysiotherapeut kreeg ik regelmatig patiënten in behandeling met klachten in het bekkengebied. Om meer kennis op te doen van dit specifieke gebied en om deze groep mensen beter te kunnen behandelen,  ben ik in 2008 gestart met de opleiding tot geregistreerd bekkenfysiotherapeut.

Als geregistreerd bekkenfysiotherapeut heb ik veel meer kennis van de bekkenregio dan een algemeen fysiotherapeut. Ook heb ik  de mogelijkheid om een inwendig onderzoek uit te voeren of een EMG onderzoek. Dit heeft zeker een  meerwaarde bij de behandeling van klachten in het bekkengebied.

Ook geef ik de zwangerschapscursus “Rondom Geboorte”. Een cursus voor en na de bevalling voor vrouwen en hun partners. Enerzijds is dat een fysieke training om te werken aan spierkracht, lenigheid en conditie, anderzijds is dat voorlichting en informatie over het moeder worden en de bevalling.

 

Ingrid van Keulenpagina 2 ingrid

Manueel therapeut
Dry needling therapeut
Aanwezig op maandag en donderdag

Ik ben Ingrid van Keulen, in 1993 afgestudeerd als fysiotherapeut en in 2000 als manueel therapeut. Ik heb in verschillende particuliere praktijken gewerkt en sinds 2002 werk ik in dit gezondheidscentrum.

Ik ben manueel therapeut geworden omdat ik meer kennis wilde opdoen en technieken zocht om klachten van het bewegingsapparaat te verhelpen.

Het leuke van mijn vak vind ik het puzzelen:

  • Waarom ontstaat deze klacht op dit moment bij deze persoon?
  • Hoe gaat deze persoon met zijn klacht om?
  • Waarom verloopt het herstel niet zoals het zou moeten?
  • Wat kan ik doen om het herstel te beïnvloeden?

Er wordt me vaak gevraagd of ik het niet vervelend vind om de hele dag ‘aan mensen te zitten’. Ik vind dat contact juist boeiend: direct voelen of mijn techniek de gewenste verandering in het weefsel  teweeg brengt of juist niet.

Ik woon met mijn man en drie kinderen in Monnickendam. Ik beweeg graag in de buitenlucht. Verder kies ik op vakantie voor noordelijke bestemmingen en ben van plan tot mijn dood te blijven basketballen !

 

Olga HulsmanOlga portret

Revalidatie- en sportfysiotherapeut.
Dry needling therapeut en lid van het Schoudernetwerk Amsterdam (SNA).
Aanwezig op maandag, dinsdag, woensdagochtend en donderdag.

Ik ben Olga Hulsman en ik ben in 2005 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut en sinds 2007 werk ik voor gezondheidscentrum De Keyzer.

Mijn fascinatie voor het menselijk lichaam en de mate waarin het zichzelf kan herstellen mits de voorwaarden voor dit herstel mogelijk gemaakt worden, is in de jaren daarna verder gegroeid. Om deze kennis te vergroten en ben ik in 2007 begonnen aan de driejarige master opleiding sportfysiotherapie in Utrecht en deze heb ik in 2010 afgerond.

Mede door deze studie heb ik veel kennis en ervaring op het gebied van revalidatie opgedaan die ik momenteel toepas op een uiteenlopende groep mensen.

Daarnaast ben ik lid van het schouder Netwerk Amsterdam (SNA). Een netwerk van gespecialiseerde schouder fysiotherapeuten en ben ik ook dry neeldling therapeut.

Graag behandel ik kinderen en sporters met klachten aan het bewegingsapparaat. Maar ook met complexe (postoperatieve) revalidatie heb ik veel ervaring.

 

Berkteit KebedeFoto fysio

Kinderfysiotherapeut

Aanwezig dinsdag en vrijdag.

Ik ben Berkteit Kebede, sinds december 2014 werkzaam bij gezondheidscentrum De Keyzer, waar ik de uitdaging aangegaan ben om kinderfysiotherapie op te zetten. Gezondheidscentrum De Keyzer biedt veel mogelijkheden omdat verschillende disciplines nauw met elkaar kunnen samenwerken. In 2010 ben ik gestart met werken als fysiotherapeut. Al snel werd bevestigd dat mijn ambitie vooral lag bij het werken met kinderen, waardoor ik in 2011 de Masteropleiding tot kinderfysiotherapeut gestart ben. Deze Masteropleiding heb ik in 2014 afgerond, al ben ik al sinds 2011 fulltime werkzaam met kinderen.

Afgelopen jaren heb ik bij verschillende particuliere praktijken gewerkt waar ik veel ervaring opgedaan heb met diverse aandoeningen bij kinderen variërend in leeftijd van 0-18 jaar. De ontwikkeling van het kind vind ik een interessant onderwerp. Ieder kind is anders en ontwikkelt zich anders. Dit vergt als kinderfysiotherapeut een grote mate van creativiteit wat mij aanspreekt. Het actief bezig zijn, de uitdaging qua communicatie en het laten ervaren van vertrouwen en plezier in bewegen leveren mij veel plezier en energie op bij het werken met kinderen. De omgeving van het kind speelt hier een belangrijke rol in.

Alle therapeuten zijn BIG en Centraal Kwaliteit Register (CKR) geregistreerd.