Onze fysiotherapeuten

Zij zijn bereikbaar via 020 62 71 429 en stellen zich hieronder graag kort aan u voor.

Shana Somá Mastrascusa

Algemeen fysiotherapeut, kinderfysiotherapie
(0-18 jaar), orthopedische revalidatie

 Aanwezig op dinsdag, donderdag en vrijdag

Over Shana Somá Mastrascusa

“Ik ben sinds begin 2019 werkzaam als fysiotherapeut en sindsdien is mijn enthousiasme voor het vak alleen maar gegroeid. Bij mij kun je terecht voor (bijna) allerlei soorten klachten. Dankzij mijn jaren als fysiotherapeute/sportverzorgster bij diverse rugby- en voetbalverenigingen, heb ik veel ervaring kunnen opdoen op het gebied van sportrevalidatie.

Verder heb ik tijdens mijn opleiding mijzelf nog verdiept in de manuele therapie waardoor ik o.a. veel hoofd-, nek- en schouderklachten behandel. In 2019 ben ik met de master kinderfysiotherapie gestart, samen met mijn collega Sabine behandel ik ook kinderen. In het afgelopen jaar heb ik ook veel kennis en ervaring opgedaan in het gebied van covid-19 en het revalidatieproces wat er bij hoort.

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen uniek is en daardoor de zorg voor iedereen ook anders moet zijn. Ik help u graag van uw klacht af door naar het totaalplaatje te kijken alsof het een groot puzzel is. Elke dag met een frisse blik en elke dag met positieve energie.

In mijn vrije tijd geniet ik van het leven; ik ben een grote fan van vechtsporten, zelf doe ik al 10 jaar karate en ik zwem ook heel graag. Als ik niet aan het sporten ben, dan ben ik aan het tekenen of basgitaar aan het spelen.

Don’t speak Dutch? No problem! I’m fluent in English, Spanish, Italian, Papiamento and I speak French as well.” 

Ingrid van Keulen

Manueel therapeut, schouderrevalidatie,
dry needling

Aanwezig op maandag, woensdag en vrijdag

Over Ingrid van Keulen

“Ik ben Ingrid van Keulen, in 1993 afgestudeerd als fysiotherapeut en in 2000 als manueel therapeut. Ik heb in verschillende particuliere praktijken gewerkt en sinds 2002 werk ik in dit gezondheidscentrum.

Als manueel therapeut ben ik gespecialiseerd in klachten van de wervelkolom (rug, nek) en de uitstralende pijn naar hoofd, arm en been, die hier hun oorsprong vinden.  Zo behandel ik vaak werkgerelateerde klachten als RSI/KANS. Ik heb ook veel ervaring in het behandelen van mensen met schouderklachten.

Ik vind het een uitdaging om te puzzelen op langdurige complexe klachten en op zoek te gaan naar factoren die deze in stand houden. In eerste instantie kijk ik naar de fysieke beperking die een klacht teweeg brengt. Ik merk in de praktijk dat wat u beweegt, hoe u in contact staat met uzelf, anderen en uw omgeving, ook  van invloed kan zijn op uw klacht. Dit bracht mij ertoe de opleiding ‘fysiotherapie op haptonomische basis’ in Doorn te volgen. Een mooie extra tool bij het puzzelen en werken bij aanhoudende pijn, duizeligheid en vermoeidheidsklachten.

Goed bewegen leidt tot een sterker en gezonder lijf, en het hebben van meer plezier in bewegen. Ik vind het belangrijk om dat door te kunnen geven.

In mijn vrije tijd beweeg ik graag in de buitenlucht, fietsen, wandelen of kanoën. De natuur trekt mij, in het bijzonder de bergen. In mijn vakanties reis ik altijd af naar noordelijke bestemmingen.”

Myrna Elstrodt

Algemeen fysiotherapeut, handtherapeut,
scar management (littekenbehandeling), longrevalidatie, looptraining

Aanwezig op maandag, donderdag en vrijdag

Over Myrna Elstrodt

Ik ben Myrna Elstrodt. In 2013 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut en sinds 2016 werkzaam bij fysiotherapie de Keyzer. Naast algemene fysiotherapie kunt u ook bij mij terecht met klachten aan de hand/pols, littekenbehandeling of voor revalidatie.

In 2016 heb ik mijzelf gespecialiseerd in hand- en polsklachten. De interesse voor handen komt door mijn afstudeerstage in 2013 bij het Zaans Medisch Centrum. Veel mensen hebben klachten aan hun hand of vingers, maar gaan daar niet mee naar de huisarts of fysiotherapeut. Terwijl deze klachten toch vaak erg beperkend kunnen zijn.

Daarnaast ben ik vanwege de toenemende chronische aandoeningen in de maatschappij en de zorg, mij ook gaan verdiepen in het behandelen van COPD en perifeer arterieel vaatlijden (ook wel bekend als etalagebenen). Ik help u graag uw beperkingen in het dagelijks leven te verminderen. Ik merk dat ik dit erg dankbaar werk vind, zeker als iemand tegen mij zegt: “Ik kon alle 4 de trappen oplopen bij mijn zus zonder te stoppen, terwijl ik haar vanwege dit obstakel al 2 jaar niet bij haar thuis had gezien”. Ik ben daardoor aangesloten bij het Chronisch Zorgnetwerk en begeleid bijvoorbeeld ook mensen met die kampen met longklachten na covid-19.

In mijn vrije tijd rijd ik graag motor, ben ik veel in de (moes)tuin te vinden en ben ik graag buiten met mijn gezin en honden.”

Karen Dalman

Algemeen fysiotherapeut, bekkenfysiotherapeut, mobilizing awareness, oncologische revalidatie

 Aanwezig op maandag, dinsdag, woensdagochtend en donderdag

Over Karen Dalman

“Ik ben Karen Dalman, sinds 1989 werkzaam als fysiotherapeut en sinds 2011 als geregistreerd bekkenfysiotherapeut. Aanvullend op de opleiding bekkenfysiotherapie heb ik de post–HBO opleiding seksuologie en de Nimoc cursus voor klachten bij stuitpijn gevolgd. Sinds 2020 ben ik mij ook gaan verdiepen op het gebied van oncologische revalidatie. Ik heb altijd in de 1e lijn gewerkt en sinds november 2010 werk ik in gezondheidscentrum De Keyzer.

In mijn vrije tijd fiets of beweeg ik graag, en daarnaast houd ik erg van koken.” 

Sabine Bessem

Algemeen fysiotherapeut, orthopedische revalidatie, kinderfysiotherapie (0-18 jaar)

 Aanwezig op dinsdag en donderdag

Over Sabine Bessem

Sinds augustus 2020 ben ik werkzaam bij fysiotherapie De Keyzer. Hiervoor heb ik in verschillende eerstelijnspraktijken in de omgeving van Purmerend gewerkt. De afgelopen jaren gaat mijn voorkeur uit naar het behandelen van kinderen. Ik heb nog niet de master afgerond, maar heb door werkervaring en verschillende scholingen voldoende ervaring op het gebied van kinderfysiotherapie.

Voorbeelden van klachten die ik bij kinderen behandel:

  • voorkeurshouding
  • tenenlopers
  • hypermobiliteit
  • moeite met grove/fijne motoriek
  • onhandigheid
  • schrijven
  • nek/rugklachten (door bijvoorbeeld verkeerd gebruik tablet)
  • scoliose
  • sportgerelateerde klachten.

Naast kinderen behandel ik ook veel volwassenen. Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn dochters en man.”