Onze fysiotherapeuten

Zij zijn bereikbaar via 020 62 71 429 en stellen zich hieronder graag kort aan u voor.

Sabine Bessem

Algemeen fysiotherapeut, orthopedische revalidatie, kinderfysiotherapeut (0-18 jaar)

 Aanwezig op dinsdag en donderdag

Over Sabine Bessem

Sinds augustus 2020 ben ik werkzaam bij fysiotherapie De Keyzer. Hiervoor heb ik in verschillende eerstelijnspraktijken in de omgeving van Purmerend gewerkt. De afgelopen jaren gaat mijn voorkeur uit naar het behandelen van kinderen. Ik heb nog niet de master afgerond, maar heb door werkervaring en verschillende scholingen voldoende ervaring op het gebied van kinderfysiotherapie.

Voorbeelden van klachten die ik bij kinderen behandel:

  • voorkeurshouding
  • tenenlopers
  • hypermobiliteit
  • moeite met grove/fijne motoriek
  • onhandigheid
  • schrijven
  • nek/rugklachten (door bijvoorbeeld verkeerd gebruik tablet)
  • scoliose
  • sportgerelateerde klachten.

Naast kinderen behandel ik ook veel volwassenen. Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn dochters en man.”

Karen Dalman

Algemeen fysiotherapeut, bekkenfysiotherapeut, mobilizing awareness, oncologische revalidatie

 Aanwezig op maandag, dinsdag, woensdagochtend en donderdag

Over Karen Dalman

“Ik ben Karen Dalman, sinds 1989 werkzaam als fysiotherapeut en sinds 2011 als geregistreerd bekkenfysiotherapeut. Aanvullend op de opleiding bekkenfysiotherapie heb ik de post–HBO opleiding seksuologie en de Nimoc cursus voor klachten bij stuitpijn gevolgd. Sinds 2020 ben ik mij ook gaan verdiepen op het gebied van oncologische revalidatie. Ik heb altijd in de 1e lijn gewerkt en sinds november 2010 werk ik in gezondheidscentrum De Keyzer.

In mijn vrije tijd fiets of beweeg ik graag, en daarnaast houd ik erg van koken.” 

Myrna Elstrodt

Algemeen fysiotherapeut, handtherapeut,
scar management (littekenbehandeling), longrevalidatie, looptraining

Aanwezig op maandag, donderdag en vrijdag

Over Myrna Elstrodt

Ik ben Myrna Elstrodt. In 2013 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut en sinds 2016 werkzaam bij fysiotherapie de Keyzer. Naast algemene fysiotherapie kunt u ook bij mij terecht met klachten aan de hand/pols, littekenbehandeling of voor revalidatie.

In 2016 heb ik mijzelf gespecialiseerd in hand- en polsklachten. De interesse voor handen komt door mijn afstudeerstage in 2013 bij het Zaans Medisch Centrum. Veel mensen hebben klachten aan hun hand of vingers, maar gaan daar niet mee naar de huisarts of fysiotherapeut. Terwijl deze klachten toch vaak erg beperkend kunnen zijn.

Daarnaast ben ik vanwege de toenemende chronische aandoeningen in de maatschappij en de zorg, mij ook gaan verdiepen in het behandelen van COPD en perifeer arterieel vaatlijden (ook wel bekend als etalagebenen). Ik help u graag uw beperkingen in het dagelijks leven te verminderen. Ik merk dat ik dit erg dankbaar werk vind, zeker als iemand tegen mij zegt: “Ik kon alle 4 de trappen oplopen bij mijn zus zonder te stoppen, terwijl ik haar vanwege dit obstakel al 2 jaar niet bij haar thuis had gezien”. Ik ben daardoor aangesloten bij het Chronisch Zorgnetwerk en begeleid bijvoorbeeld ook mensen met die kampen met longklachten na covid-19.

In mijn vrije tijd rijd ik graag motor, ben ik veel in de (moes)tuin te vinden en ben ik graag buiten met mijn gezin en honden.”

Bert ’t Hart

Algemeen fysiotherapeut, mulligan therapeut en  osteopaat (in opleiding)

 Aanwezig op maandag, woensdag en donderdag

Over Bert ’t Hart

Ik ben Bert ’t Hart en ben in 2016 afgestudeerd als fysiotherapeut. Door mijn fascinatie voor het lichaam, en de dankbaarheid die ik terug krijg van mensen, doe ik het werk nog steeds elke dag met veel plezier. Na bij verschillende praktijken buiten Amsterdam gewerkt te hebben, ben ik nu werkzaam bij Fysiotherapie De Keyzer. 

In 2019 begon ik met de opleiding Osteopathie bij de IAO (International Academy of Osteopathie). Dit heeft mij als therapeut heel veel nieuwe inzichten gegeven. Mijn kennis over het lichaam is door de studie enorm toegenomen en de osteopathische visie past heel mooi binnen de fysiotherapie. In de osteopathie wordt het lichaam gezien als een complex geheel, waarbij alle onderdelen in relatie met elkaar staan en invloed op elkaar hebben. Via deze denkwijze wordt het duidelijk dat de meeste klachten die wij ondervinden eigenlijk symptomen zijn van een ander, onderliggend probleem.

Met de kennis en kunde uit de osteopathie lukt het mij beter om mensen te helpen die kampen met langdurige en onbegrepen klachten. Hier haal ik de meeste voldoening uit.

Ook gebruik ik veel de behandelmethodes genaamd NRT( Neural Reset Therapie) en het Mulligan concept. Met NRT kan ik het zenuwstelsel beïnvloeden (resetten) door middel van technieken die ik toepas op de spieren. Hiermee kan het pijngeheugen worden geherprogrammeerd. Met het Mulligan concept is het mogelijk om op een hele effectieve manier de beweeglijkheid van gewrichten weer te herstellen. Met deze methodes zie je vaak al na de eerste behandeling verbluffende resultaten.

Door de cursussen die ik heb gevolgd en de opleiding osteopathie heb ik een holistische benadering van gezondheidsklachten en zie ik het behandelen van alle gewrichtsproblemen, maar vooral rug-, nek-en heupklachten, als mijn expertise. 

In mijn vrije tijd ben ik het liefst aan het voetballen of ergens in de natuur met mijn vriendin of vrienden aan het zwemmen, hardlopen of hiken.

Ingrid van Keulen

Manueel therapeut, schouderrevalidatie,
dry needling

Aanwezig op maandag, woensdag en vrijdag

Over Ingrid van Keulen

“Ik ben Ingrid van Keulen, in 1993 afgestudeerd als fysiotherapeut en in 2000 als manueel therapeut. Ik heb in verschillende particuliere praktijken gewerkt en sinds 2002 werk ik in dit gezondheidscentrum.

Als manueel therapeut ben ik gespecialiseerd in klachten van de wervelkolom (rug, nek) en de uitstralende pijn naar hoofd, arm en been, die hier hun oorsprong vinden.  Zo behandel ik vaak werkgerelateerde klachten als RSI/KANS. Ik heb ook veel ervaring in het behandelen van mensen met schouderklachten.

Ik vind het een uitdaging om te puzzelen op langdurige complexe klachten en op zoek te gaan naar factoren die deze in stand houden. In eerste instantie kijk ik naar de fysieke beperking die een klacht teweeg brengt. Ik merk in de praktijk dat wat u beweegt, hoe u in contact staat met uzelf, anderen en uw omgeving, ook  van invloed kan zijn op uw klacht. Dit bracht mij ertoe de opleiding ‘fysiotherapie op haptonomische basis’ in Doorn te volgen. Een mooie extra tool bij het puzzelen en werken bij aanhoudende pijn, duizeligheid en vermoeidheidsklachten.

Goed bewegen leidt tot een sterker en gezonder lijf, en het hebben van meer plezier in bewegen. Ik vind het belangrijk om dat door te kunnen geven.

In mijn vrije tijd beweeg ik graag in de buitenlucht, fietsen, wandelen of kanoën. De natuur trekt mij, in het bijzonder de bergen. In mijn vakanties reis ik altijd af naar noordelijke bestemmingen.”

Fennie Kuipers

Kinderfysiotherapeut (0-18 jaar), fysiotherapeut

 Aanwezig op woensdag

Over Fennie Kuipers

Al 25 jaar werk ik met plezier als kinderfysiotherapeut. Daarnaast ben ik docent bij de fysiotherapie faculteit van de Hogeschool van Amsterdam. Omdat de combinatie van lesgeven en in de praktijk werken een mooie is, heb ik het werk binnen een gezondheidscentrum weer opgepakt. Werken in een SAG gezondheidscentrum vind ik vanwege de verschillende disciplines die er rondlopen van meerwaarde voor de patiëntenzorg. En het is ook gewoon gezellig 😊.

Als kinderfysiotherapeut zie ik kinderen tussen de 0 en 18 jaar. Er komen heel veel verschillende soorten klachten voorbij: baby’s die zich anders ontwikkelen, schoolgaande kinderen met schrijfproblemen, adolescenten met groeiproblematiek, ik zie ze allemaal. Heerlijk vind ik dat.

Naast de reguliere kinderfysiotherapie heb ik mij verder gespecialiseerd in verschillende patiëntengroepen: Ik ben nageschoold in de zorg voor te vroeg geboren kinderen. Deze kindjes zijn vaak onrustig, dus ik help hun ouders graag met tips om met deze onrust om te gaan. Dat werk heeft raakvlakken met de ‘Sensorische Informatieverwerking’ waar ik in opgeleid ben. Deze expertise heb ik vooral ingezet toen ik op een school werkte met kinderen met gedragsproblemen. Maar, ook ‘gewone’ kinderen in het basisonderwijs hebben soms moeite om alle prikkels om hen heen te verwerken. Ook voor hen sta ik klaar. Als derde aandachtspunt begeleid ik kinderen die vertraagd herstellen na letsel of spanningsklachten hebben, ook wel kinderen met ALK (Aanhoudende Lichamelijke Klachten) genoemd. Uiteraard is het fijn om deze groep kinderen te helpen in overleg met bijvoorbeeld een psycholoog.

Voor al de kinderen die ik zie, geldt dat ik samen met het kind, de ouder/verzorger overleg over de behandelaanpak. Als het nodig is en als de ouder/ verzorger toestemming geeft, betrek ik ook andere partijen daarbij, zoals de school, artsen of andere paramedici.

Op woensdagen sta ik voor u klaar bij SAG fysiotherapie De Keyzer. Schroom niet om te bellen of mailen voor een consult. Ik help uw kind(eren) en u graag!

Bo Oost

Fysiotherapeut i.o., begeleider medische fitness, personal training

Aanwezig op dinsdag en vrijdag

Over Bo Oost

Ik ben student fysiotherapie aan de Hogeschool Van Amsterdam en sinds juli 2022 werkzaam bij fysiotherapie De Keyzer. U kunt bij mij terecht voor medische fitness en personal training.

Op mijn 16e ben ik begonnen met het geven van personal training, hierbij geef ik zowel individuele als groepstrainingen. 

Als personal trainer en begeleider van medische fitness ben ik gespecialiseerd in het verbeteren van conditie, kracht, algemene fitheid en gewichtsverlies. Ook geef ik personal training in kickboksen aan jong en oud.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik zit al vanaf mijn 6e jaar op kickboksen en heb hier ook wedstrijden in gedaan. Op latere leeftijd ben ik ook begonnen met fitness. Ik doe dit nog steeds met veel plezier. Doordat ik al vanaf mijn 6e heel graag sport, is mijn interesse gewekt voor het menselijk lichaam. Hierdoor ben ik de opleiding fysiotherapie gaan doen.